تفاوت بین ام دی اف (MDF) و اچ دی اف (HDF) در چیست ؟
تفاوت فیبرHDF با فیبرMDF و کاربرد آن در صنعت درب
ام دی اف (MDF) و اچ دی اف(HDF) هردو تخته فیبر هستند و به طور کلی تخته فیبرها را از نظر فشردگی می توان به سه دسته تقسیم کرد.
1)ال دی اف ( LDF )Low Density Fiberboard
LDF با وزن مخصوص 650-550 کیلوگرم بر متر مکعب جهت استفاده در مواردی که نیاز به استحکام بالا وجود ندارد عرضه می شود. مانند ساخت پروفیل های تزئینی، ساخت غرفه های نمایشگاهی و ...
LDF در صنعت درب به دلیل وزن مخصوص پایین و استحکام کمتر کاربردی ندارد.
2) ام دی اف ( MDF ) Medium Density Fiberboard
MDF نوعی تخته فیبر است که چگالی آن بین 800-650 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بنابراین وقتی ما از MDF سخن می گوییم منظور همان فیبر است. به عنوان مثال آنچه در ساخت کابینت های آشپزخانه از آن استفاده می شود در اصل MDF روکش شده میباشد که به طور خلاصه همه آن را ام دی اف مینامند.
3)اچ دی اف (HDF):High Density Fiberboard
در واقع با بیشتر کردن میزان فیبر، چسب و فشار در حین تولید، ورق های سنگین تری با چگالی بالای 800 کیلوگرم بر متر مکعب تولید میشود که افزایش چگالی این فیبر علاوه بر افزایش استحکام قابلیت های ماشین کاری و سطح سازی (رنگ و روکش) آن را نیز افزایش خواهد داد.
از موارد استفاده از فیبرهای سنگین میتوان به روکش های درب، کف پوش ها، پله ها، قفسههای صنعتی، میز کار و... اشاره کرد.
با توجه به مطالب فوق مشخص شد که هر دو محصول تخته فیبر هستند تنها با فشردگی و وزن متفاوت که بسته به نیازهای فنی میتوان بین آن دو برای ساخت و تولید یکی را انتخاب کرد.
در حال حاضر یکی از فاکتور های تعیین کننده قیمت محصول نهایی، فشردگی فیبرMDF ( یا HDF ) میباشد که این مهم حتی در وزن نهایی محصول تولید شده نیز قابل مشاهده است. برای مثال قیمت ورق های ملامینه مورد استفاده در کابینت های آشپزخانه متفاوت بوده و یکی از مهمترین عوامل موثر در این تفاوت قیمت، میزان فشردگی ورق مورد استفاده در آن میباشد. هرچه هنگام مونتاژ این فشردگی بیشتر باشد، پیچ ها بهتر در ورق درگیر شده و محصول نهایی از استحکام بالاتری برخوردار میشود. این استحکام از افتادگی هایی که برای درب های کابینت به واسطه فشردگی پایین ورق در گذر زمان ایجاد میشود جلوگیری میگند و باعث میشود پیچ هایی که لولا را به درب کابینت متصل کرده بعد ازمدتی اصطلاحا جا باز نکرده و باعث افتادگی درب کابینت نشود.
اما اگر نام درب های موجود در بازار را بررسی کنید میزان کاربرد تخته فیبر های MDF و HDF را در صنعت درب مشاهده میکنید.
همانطور که در لیست بالا مشاهده میکنید در تمامی درب ها از فیبر استفاده شده است و تنها در روکش روی درب با هم متفاوت هستند.
البته این درب ها را با نام های درب PVC و یا درب روکش چوب و ... نیز میشناسند و عملا به دلیل وجود HDF و MDF در نام همگی آنها اکثرا با نام روکش های به کاربرده شده در آنها شناخته می شوند. غیر از درب HDF که همیشه با همین نام مطرح است.
البته درب هایی دیگر نیز در بازار وجود دارد مانند درب های کامپوزیتی و ... که به دلیل تولید محدود و قیمت بالا عملا سهم زیادی را از بازار به خود اختصاص نداده اند.